|
|
W dniu 19.03. 2015 roku, dr inż. Anna Mikulec (PWSZ- IT) oraz Michał Janczak, uczeń klasy II TIŻ (Technik żywienia i usług gastronomicznych) z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. ks. prof. J. Tischnera w Starym Sączu, wzięli udział w Sympozjum „Medicina Sportiva Practica” Od teorii do praktyki „Ku zdrowiu”, które odbyło się w hotelu „Perła Południa” w Rytrze.
Podczas swojego wystąpienia przedstawili główne założenia i cele realizowanego projektu w ramach „Uniwersytetu Młodych Wynalazców”, a także przygotowali do degustacji wg opracowanej przez siebie receptury - innowacyjne ciastka owsiane, które spotkały się z dużą akceptacją uczestników Sympozjum oraz zaprezentowali referat pt.: „Prozdrowotne właściwości wyrobów ciastkarskich z mąki owsianej” .
![](http://www.pwsz-ns.edu.pl/it/media/Image/galeria/symp_rytro/image001.jpg) ![](http://www.pwsz-ns.edu.pl/it/media/Image/galeria/symp_rytro/image002.jpg) ![](http://www.pwsz-ns.edu.pl/it/media/Image/galeria/symp_rytro/image003.jpg) ![](http://www.pwsz-ns.edu.pl/it/media/Image/galeria/symp_rytro/image004.jpg)
|
|
|
|
|